HTML

Istentelen Kozmosz

Orbán Viktor az istentelen kozmosz ellen harcol. És Ön? Vélemények a magyar belpolitika eseményeiről.

2012.07.08. 17:52 ibex

Mi baja Zagyva Gyulának a melegekkel?

Idén tizenhetedik alkalommal került megrendezésre a Melegbüszkeség napja, melynek felvonulása már 2007 óta áll a "hagyományos értékeket vallók" célkeresztjében, akik verbális - vagy amennyiben lehetőségük van rá - fizikai inzultációval, jobb esetben csendes fintorgással reagálnak az eseményre. A tegnapi Budapest Pride a fokozott biztonsági intézkedések miatt békésen zajlott le, a kis számban jelenlévő ellendemonstrálók szándékai ellenére. 

3116630_fc5033438a9a5bea05cf4dd767b50447_wm.jpg

A fokozott magyarságtudatuk miatt összegyűlteket Zagyva Gyula jobbikos parlamenti képviseltő gyűjtötte csokorba a kordon másik oldalán, aki az index riporterének kérdésére így foglalta össze a melegekkel és a felvonulással kapcsolatos véleményét:
 
"...ez hálószobatitok, tehát ezt otthon mindenki szabadon gyakorolhatja. Azt csinál mindenki otthon a hálószobájában, ami neki tetszik, de az, hogy a fővárosunkat evvel meggyalázzák... Gárdistának öltözve, rovásírásos táblával meg... minket Árpádsávos zászlóval vonaglanak a buzik."
Na de mi baja Zagyva Gyulának és a Jobbiknak a melegekkel? Illetve miért téma egyáltalán a másság - és ehhez kapcsolódóan a büszkeségnapi felvonulás - a 21. században, egy Európai Únióhoz tartozó országban? Az intoleráns vélemények közül az alábbiakat hallhatjuk leggyakrabban az utca emberétől:
 
A homoszexualitás egy genetikai hiba, természetellenes és visszataszító.
 
Számos oka lehet a homofóbok és a heteronormativást vallók, melegekkel szemben kialakult ellenszenvének, mint például a látens homoszexualitás, vallási, nevelési és különböző szociálpszichológiai tényezők vagy az a tudat, hogy valamiben végre jobbnak érzik magukat a másiknál, ha már semmi mást nem tudtak felmutatni az életben. Mivel ezek az okok a pszichiátria hatáskörébe tartoznak, ezért nem is érdemes több szót vesztegetni az ebben érintettekre.
 
Semmi bajom a melegekkel, amíg titokban tartják másságukat.
 
Ez lényegében a Zagyva Gyula által képviselt vélemény, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy valamilyen okból (ezekről lásd az előző bekezdést) mégis baja van a melegekkel, de arra azért ráeszmélt, hogy a 21. századi Európában nem "illik" nyíltan kimondani, hogy legszívesebben kivégeztetné az összeset egy alapos kerékbetörés után. Így látszólag (áltoleránsként) megengedő álláspontra helyezkedik, azonban ezt a kegyes elnézést minden esetben követi egy "ha" vagy "de". Valójában aki toleránsnak tartja magát, az a másságot minden vonatkozásában elfogadja és nem tesz kitételeket. Pont. 
 
Miért kell az utcára menni? Hiszen hetero felvonulás sincs!
 
Azon személyeknek, akik nem értik, hogy miért van melegfelvonulás, amikor hetero felvonulás sincs, már saját facebook csoportjuk is van. A "szellemesen" Egymillióan a Melegfelvonulás Ellen-nek keresztelt társaság hitvallása kifejezetten szórakoztató:
 
"Csatlakozzon mindenki aki a hagyományos értékeket tartja fontosnak és úgy érzi, hogy a melegfelvonulás és meleg-olimpia nem szükséges az élethez.... vagy rendezzünk heterofelvonulást is, és nézzük meg melyiken lesznek többen???"
 
Lehet, hogy akadnak néhányan, akik őszintén nem értik, hogy miért is van szükség a felvonulásra. Nos, az emberek általában azért szoktak utcára vonulni, hogy felhívják a figyelmet egy társadalmi problémára, illetve szolidaritást vállaljanak egy olyan ügy mellett, melyet a sajátjuknak éreznek. Éppen a melegfelvonulás elleni demonstrációk, a szélsőséges pártok és gyűlöletbeszédek térnyerése bizonyítja, hogy szükség van a hasonló megmozdulásokra, hiszen Magyarországon a társadalom jelentős része még mindig elutasító a melegekkel szemben. A heterofelvonulás gondolata azért abszurd, mert lényegében nincs egy valós ügy, amiért ki kellene állni, a heteroszexuálisokat nem érik hátrányos megkülönböztetések egy állásinterjún vagy nem súgnak össze a hátuk mögött, ha nyilvánosan mutatkoznak a választottjukkal. A heteroszexualitás, mint összetartó erő? Ugyan már! Ez legfeljebb annyi közösségtudatot ad, mint az, hogy mindannyian emlősök vagyunk. Így az ilyen félig-meddig tréfásnak szánt kezdeményezések nem tekinthetők többnek gyenge provokációs kísérletnél.
 
Engem nem zavar a felvonulás, de nem lehetne diszkrétebben? Mit látnak így a gyerekek?
 
Téved, aki azt gondolja, hogy a Budapest Pride nem szól másról, mint meztelenül vonagló szivárványzászlós melegek gyűrűjében parádézó tűsarkús transzvesztitákról. Polgárpukkasztásnak éve óta a leghalványabb jelét se lehet látni, akár még egy Orbán Viktorral szolidaritást vállaló békemenetnek is nézhetnénk, ha a szivárványszínű helyett magyar, lengyel és árpádsávos zászlókat lengetnének a lelkes vonulók. A kiépített kordonrenszer és útlezárások miatt pedig jóformán csak az láthatja a felvonulás résztvevőit, aki azért megy oda, mert látni akarja. Ezért is feltűnő az ellentüntetők szokatlan érdeklődése a felvonulók irányába, mert ugye a leghangosabb általában a leggyanúsabb is egyben. És mi lesz ha a gyerekek mégis meglátják ezt? Hát mi lenne? A heteroszexualitás nem ragályos dolog, amit el lehet kapni, mint a náthát. Megfelelő szülői magyarázat mellett kifejezetten hasznos is lehetne, ha már fiatal korban szembesülnének a jelenséggel, így nagyobb eséllyel válnának belőlük toleráns felnőttek.
 
85.png
 
Magyarország a "hanyatló Nyugat"-hoz képest több évtizedes lemaradásban van, nem csak az állampolgárok életszínvonala, de a tolerancia tekintetében is. A jelen közhangulat szerint gazdasági felzárkózásra Matolcsy Györgyön kívül immár senki nem számít, és az is kijelenthető, hogy a demokratikus alapelveket és a toleranciát illetően is egyre nagyobb a lemaradásunk az Unió vezető államaihoz képest. Pedig a legfontosabb eszköz a vezető politikus példamutatása lenne. Ehhez képest a kormánypárt részéről senki nem képviseltette magát a rendezvényen, Tarlós István pedig nagyon szeretné, ha békén hagynák már végre a melegfelvonulással. Amíg a Fidesz kormány alatt a rendőrség minden évben megtagadja a Melegbüszkeség napi felvonulást (majd társadalmi nyomásra újra engedélyezik), valamint amíg olyan képviselők ülhetnek a parlamentben, mint Zagyva Gyula, számíthatunk rá, hogy a Budapest Pride minden évben téma lesz.
Fotók: Index

12 komment

Címkék: melegfelvonulás zagyva gyula


A bejegyzés trackback címe:

https://istentelenkozmosz.blog.hu/api/trackback/id/tr784636270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E.M.E. · http://nemkellmelegmenet.blog.hu 2012.07.08. 19:56:27

"kedves" cikk író. annyira méltatlan az írásod hogy nagybetűket nem is használok inkább. az a fő probléma hogy az általad ki idézett mondatokra adott válaszaidnak semmi köze a kiidézett dolgokhoz. sajnálattal olvasom azt is, hogy egyenlőnek tartod csoportunkat a jobbikkal. személyen (aki a csoport alapítója) nagyon nem komálom a jobbik nevű pártot. de ahogy érzed, szíved joga hogy ismeretlenül is megítélj minket... sajnálattal tapasztalom azt is, hogy nem látod, hogy az embereket zavarja a buzik viselkedése. olyan embereket akik családosak, tehát nem rejtett buzik sem rejtett leszbik sem egyéb bajuk nincs még nem is magyarkodók. de mindegy ismét tévedtél. csoportunk tagja körülbelül 250 olyan homoszexuális tag akik szintén ellenzik a felvonulást, és inkább állnak mellénk, mint a saját nemi identitásukat hirdetők mellé... aztán azt is olvasom hogy csekély számban voltunk jelen. valóban, nem szerveztünk ellen demonstrációt erre az időpontra, mi nem vagyunk mszp-sek akik a tömegbe lőnek ha nem tetszik valami... ez liberális gondolkodásra vall, amit mi messze lenézünk. pföjj! ha nem érted az idézett szövegek lényegét akkor ez a te szegénységi bizonyítványod, de mit is várjunk valakitől aki ilyen sötét írásokat produkál. ellenben szívesen látunk egy nyílt vitára élő rádió adásba... vállalod?

ibex 2012.07.08. 20:29:29

Kedves E.M.E.!

A cikkben nem szerepel olyan rész, ahol egyenlőséget húzok a csoport és a Jobbik tábora között, ez nem is tükrözi a személyes véleményemet. Írásomban Önöket olyan példaként említettem, ami alátámasztja, hogy sokan nem tudják felmérni a melegfelvonulás fontosságát. Az élő rádióadás gondolata elől nem zárkózom el, amennyiben tisztázásra kerülnek ennek körülményei: a rádió neve, műsorstruktúra, stb.

Locris 2012.07.08. 20:38:46

Kedves E.M.E.!
Szerintem meg az a méltatlan, hogy nem ismeri a magyar helyesírás alapvető szabályait...
Az pedig az Ön szegénységi bizonyítványa, hogy lenézi a liberális gondolkodást, csak azért, mert Ön nem ért vele egyet.

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.08. 20:43:04

Én már csak azt nem értem, hogy a te európéer, és nagyon euroatlanti megfelelési kényszeres világnézeted szerint mi az a nagyon fontos ok, amiért óhatatlanul kell nekünk a melegfelvonulás, mint egy falat kenyér?

Azért, mert "nyugaton" ez egy hatalmas ünnep? Nekünk pedig birka módjára bégetni kell, és majmolni is őket egyben?
Nálunk nem lehet másképp?

Az, hogy az ittélőket zavarja, és egy várost egy teljes napig börtön körülmények között van, az normális, egy 1500 fős szivárványos menet miatt, az senkit nem érdekel?

Csak a melegeknek vannak jogaik, azoknak, akik szeretnék élni a normális életüket nincs? Mert ilyen magamutogató majmokat kell kerülgetni, miattuk nem lehet parkolni, közlekedni, egy kávézóba bemenni, mert nekik jogaik vannak...

És persze ezért most szűklátókörú, homofób és kirekesztő is leszek egyből, mert nem vagyok képes megérteni, hogy mi szükség van erre a szemétre.

flórenc 2012.07.08. 20:44:36

engem személy szerint ez háborít fel:1:minek mutogatják magukat?
2:ha ők azokban a felháborító gusztustalan ruhákban rázhatják magukat,akkor mások miért nem vonulhatnak?ki dönti el hogy milyen ruhában levő emberek valók az utcára?3:a nagy demokráciában aki normális, már nem ember?4:mi azzal a baj hogy vannak akiknek mása véleményük?ők nem szóllalhatnak meg a nagy demokráciában?

ibex 2012.07.08. 21:24:07

@flórenc:

1: Azért vonulnak, hogy felhívják a figyelmet a melegek jogaira.
Mutogatásról már évek óta nincs szó.

2: Mások is vonulhatnak, ehhez csak egy területfoglalási engedélyt kell benyújtani.

3. Miért ne lenne az?

4. Dehogynem. Tegnap is pont ez történt.

ibex 2012.07.08. 22:10:13

@DjZoNe: Nem megfelelési kényszerből és nem is azért, mert ennek komoly hagyománya van Nyugaton. Ha a homoszexualitás teljesen elfogadott lenne és mindenki nyíltan felvállalhatná a nemi irányultságát, akkor nem is lenne többé szükség felvonulásokra, amik bosszantó módon megakadályozzák Önt, hogy évente egyszer, néhány órán keresztül megközelíthesse a kedvenc kávézóját.

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.09. 00:02:47

@ibex: érdekes, svédországban konkrétn ünnepet és fesztivált szerveztek az egykori felvonulások helyett.
Ez a máz, hogy elfogadás, valójában nyílt liberális uszítás a szabadság helyett a szabadosság jegyében, hogy aztán majd tök normálisan legyen az, hogy a gyereink nemet választanak magának ha felnőttek, addig meg részesítsük unisex nevelésben. Agyrém.

Érdekes, ti kis harcos melegélharcosok mások jogait olyan szinten nézitek le a sajátjaitokkal szemben, mint a sicc, mert nektek jár a kurva felvonulás, másnak pedig nem jár az, hogy az életét normálisan élhesse.

Több meleg ismerősömmel beszéltem még a felvonulás előtt, és mindannyian azt mondták, hogy ez a felvonulás nem a melegek jogairól szól. Persze, az rtl klub népétől nem vár mást az ember, minthogy bevegye ezt az olcsó maszlagot, hogy egy kis szivárványos zászlólengetéssel segít elfogadtatni magát. Azzal többet segítene, ha otthon maradna, és normális életet élne, mint mindenki más.

ibex 2012.07.09. 00:28:25

@DjZoNe: Egy melegfesztivál gondolata ezek szerint nem zavarná? A második kérdésem pedig az, hogy mennyiben csorbultak az Ön állampolgári jogai a melegfelvonulás megtartása miatt? Vagy általánosságban: a meleg közösségek mivel sértenek "heteroszexuális jogot"?

Megjegyezném továbbá, hogy a gyerekek divatból nem lesznek melegek, mivel ez a genetikai hajlandóság függvénye. Én pedig nem tartozom a meleg közösséghez, heteroszexuális vagyok. Persze ez már igazán részletkérdés.

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.09. 07:38:31

@ibex: de a melegfesztivál gondolata is legalább ennyire zavarna, csak az egy tiszta ügy, ez pedig sima hazugság, hogy bármilyen jogsérelem éri őket.
Olyan ez mint a melegolimpia, az elején azt mondták, hogy ez csak sport, majd persze bevallották, hogy szórakozni jötték, és elfogadtatni magukat. Kérdem én, akkor ki is a kirekesztő.

Az én állampolgári jogaim. Nos nézzük, pénteken kora este a Vajdahunyad várnál volt dolgom, ahol már kordonok vártak, ami miatt szép nagyot kellett kerülnöm, majd szombaton a belváros ahol lakom gyalogosan járhatatlan volt, 1 órát vártam egy kordonnál 10 méterre az Arany János utcai metrótól, amig a menet összesen másfél perc alatt vonult át. Mellettem a környező utcákban lakó idősek, gyerekekért menő anyukák, és BKV-s dolgozók akik munkát felvenni indultak zsörtölődtek, és szidták a szerintetek olyan kiemelt ejurópéer értékeket képviselő menetet.

És ha már itt nagyon jogászkodunk, akkor a szabad mozgáshoz való jogom sérült. Persze, az én jogom, és a lakók joga megint csak smafu, az idelátogató, zömében külföldi magamutogató deviánsok jogaival szemben.
Mivel nyilván minket nem támogatott 13 ország nagykövetsége abban, hogy kis szines zászlóval közlekedjek át a városon, nyaktól bokáig testhezálló kék ruhában, összetéveszthetetlenül kipingálva. Mi csak simán haza szerettünk volna jutni. De a szabad elvonuláshoz szintén csak a szegény kis elnyomottaknak van joga, mi rohadjunk meg ahol vagyunk, mert a parancs az parancs.

ibex 2012.07.09. 16:39:20

Ön alapvető fogalmakkal nincs tisztában. A szabad mozgás és tartózkodás joga nem azt jelenti, hogy jogszabály útján garantált, hogy lakóhelyét, kávézóját, etc. akadálymentesen megközelíthesse. A jogszabály az EU területén biztosítja a szabad mozgás és tartózkodás lehetőségét, irányelveit és kitételeit.

A gyülekezési jog pedig ugyanolyan alapvető szabadságjog, mint a szólásszabadság joga, melynek keretében összejövetelek, felvonulások és tüntetések tarthatók.
Amennyiben igényt tart rá, érvelésemet természetesen a hatályos jogszabályok beidézésével is alá tudom támasztani. Azt pedig csak remélni tudom, hogy az alapvető szabadságjogok létjogosultságát nem kérdőjelezi meg.

Így "ha már itt nagyon jogászkodunk", akkor Önnek nincs igaza.

Quadriga 2012.07.13. 08:58:44

Idézet a cikkből:"A heteroszexualitás nem ragályos dolog, amit el lehet kapni, mint a náthát. Megfelelő szülői magyarázat mellett kifejezetten hasznos is lehetne, ha már fiatal korban szembesülnének a jelenséggel, így nagyobb eséllyel válnának belőlük toleráns felnőttek."
Hű.Úgy látom, a cikkíró által felvázolt szép új jövőben a heteroszexuálisok lesznek a toleranciára szoruló kisebbség...
süti beállítások módosítása